Evlerde beslediğimiz muhabbet kuşları , kanarya , papağanlarda en çok karşılaştığımız problemlerden biri parazitler özellikle kuş bitleridir.Genelde bilinçsiz hobici bu kuş bitleri , akarlarla karşılaşınca panikler , ama bu durum kuşların doğasının bir gerçeğidir.Bu durumla karşılaşan hobiciler muhabbet kuşumda , kanaryamda bit var mı ? kuşlarımda biti nasıl anlarım ? Kuşlardaki biti , akar zarar verir mi ? Kuş biti insana geçer mi ? İnsana kuş bitinin zararı var mı ? Kuş bitinden nasıl kurtulurum ? gibi bir çok sorunun cevaplarını aramaya başlarız. İnsan Doğası Olarak Fare,Kuş Biti,Yılan,Kene, ve Benzeri Haşerelere karşı her zaman önlem almamız gerekiyor. Hiçbir zaman “Böcek” deyip geçmemek gerekir, halk arasında “allerji”,” karaciğer tepmesi”, “ muz veya çikolata dokunması” diye adlandırılan pek çok durum aslında basit böcek ısırıklarıdır.

GENEL DURUMLAR

Genellikle hastalar tarafından pek beğenilmemekte ve kendilerine yakıştırılmamaktadır. İtiraz noktaları ise “Ay ben, çok temizim, her gün yıkanırım !” veya “hepimiz aynı ortamdaydık, niye yalnız bende (veya onda, bunda, şunda)” şeklindedir. Yanıt ise şöyle olmalıdır: “Her insan böcekler tarafından ısırılabilir, fakat reaksiyonun şiddeti, yani kızarıklık, kabartı, şişme ve kaşıntının boyutları kişinin hassasiyet derecesine göre değişmektedir ve özellikle duyarlı çocuklarda daha fazla görülmektedir” Daha çok el, yüz, kol, bacak gibi, açık alanlarda görülmektedir. Çok kaşıntılı, yaklaşık olarak yarım-bir cm çaplarında, kızarık, ortası sivri ve ortasında bir su kabarcığı veya minik kabuk olan, çok kaşıntılı ve 15 gün kadar sürebilen belirtiler görülür. Hemen hemen bütün ısırıklarda (büyük, çok zehirli akrep veya örümcek ısırıkları dışında) değişik boy ve şiddetlerde olmak üzere benzer belirtiler görülür. Pire ısırıkları daha büyük, fakat daha az sayıdadır. Hayvanlardan insana geçme söz konusu olabilir. fakat insanda kalıcı değillerdir. Arı sokmaları da eğer kişinin allerjisi yoksa benzer şekilde görülebilir. Bir zamanlar yaklaşık bir cm. kadar çapında şişler yapan, şiddetli kaşındıran tahtakurusu denen yaratıklar vardı. Döşemelerde, yataklarda, karyolaların bağlantı yaylarının içinde yaşayan, yuvarlak, şişman, siyah, yaklaşık yarım cm çaplı yaratıklardı, gece ortalığa çıkıp ısırırlardı. Rahmetli annem, karyola yaylarına gaz döküp böcekleri yakardı. Bugün bunları artık göremiyoruz. Hayvan (kedi, köpek, at, koyun) uyuzları da insanlara geçici olarak bulaşıp, şiddetli kaşıntıyla birlikte aynı ısırık görüntüsünü yaratırlar.

Özellikle Yaz aylarında Kuşların Yumurtlama Dönemlerinde Karşımıza Çıkan Bir Sorundur. İlaçlama Yapılması gereken Önemli etkenlerden Biridir. Bizimle İletişime geçerek Bu Sorundan Kolayca Kurtulabilirsiniz. bu Konuda Geniş bir Makale Yayınlayan https://www.ertugrulaydemir.com/bocek-isiriklari/ yazısını da ayrıca okumanızı tavsıye ederiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir